IFAJ
Naslovna Agropress Korisne informacije - Agropress Login - Agropress Mapa sajta - Agropress Kontakt - Agropress
AGROPRESS je član Međunarodne federacije novinara koji prate poljoprivredu IFAJ
Forbs: Kole među najbogatijimaprint rss Bookmark and Share
Datum: 29.05.2013.
Forbs: Kole među najbogatijimaForbs: Kole među najbogatijima

Objavljena "Forbsova" lista najimućnijih na Balkanu. Prvi Todorić sa bogatstvom od 580 miliona evra. Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko, iz "Studija Moderna Slovenija", i vlasnik “MK Grupe” Miodrag Kostić.

Najbogatiji čovek na Balkanu je Ivica Todorić, vlasnik "Agrokora", pokazuju podaci najnovije rang-liste "Forbsa". Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko, iz "Studija Moderna Slovenija", i vlasnik “MK Grupe” Miodrag Kostić.

Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika "Agrokora", koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procenjuje se na 581,8 miliona evra.

Kralj dušeka i TV prodaje, Sandi Češko, predstavlja se kao milioner koji nema sekretaricu, jahtu, ni vikendicu, a ipak prema "Forbsu" njegovo bogatstvo vredi oko 410,6 miliona evra. Prvi čovek Slovenije, Sandi Češko, kaže da nije znao da je na listi i da je tek sada saznao. On je počeo svoju karijeru sa kompjuterskom firmom 80-tih, a softver je prodao Japancima.


"Još tada mi je kolega iz Srbije, Branimir Brkljaš nagovorio da uđem u prodaju "kosmodiska". U početku to mi je bila sporedna delatnost, a ond aje preduzeće preraslo u najveću firmu za direktni marketing koji plasira proizvode od Japana do Amerike", kaže Sandi, koji proizvodi i "dormeo" dušek, a zapošljava više od 6.000 ljudi.


Bogatstvo prvog čoveka “MK Grupe”, Miodraga Kostića, procenjuje na oko 234 miliona evra. Kostićeva kompanija jedna je od najuspešnijih u Srbiji, a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, informacionim tehnologijama i finansijama.


Miodrag Kostić kaže da mu je čast što se našao "u ovako dobrom društvu uspešnih, koji kroz posvećenost poslu i odgovornot doprinose razvoju svoje zemlje i regiona".

"Kroz trideset godina rada naučio sam da uspeh ne proizlazi iz želje, već je isključivo proizvod rada. Uspeh se ne meri samo ciframa, već ugledom i poštovanjem kroje se kroz posao stiče. Da biste bili lider, treba dobro da upoznate druge takmičare, ali i svoj tim kako biste napravili kvalitetan prizvod", kaže Kostić.


Četvrti na listi "Forbsa", s bogatstvom od 145,4 miliona evra je Emil Tedeski, vlasnik "Atlantik grupe", koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji. "Atlantik grupa" je hrvatska multinacionalna kompanija, koja poslovni uspeh gradi na brojnim brendovima kao što su "rosal", "argeta", "kokta", "cedevita", "smoki"...


U Srbiji su se na listi najbogatijih pored vlasnika "MK grupe" Miodraga Kostića, našli i vlasnici "EFT grupe" Vuk Hamović, pa Miroslav Bogićević, zatim vlasnik "Farmakoma MB" Zoran Mitrović i Milija Babović, vlasnici "Viktorija grupe".


"Forbs" navodi da je nemoguće pouzdano znati koje je najbogatiji čovek u Srbiji, jer "većina biznismena ima skrivene račune u inostranstvu".


Podsetimo, pre šest godina prvi Srbin koji se našao na “Forbsovoj” listi milijardera bio je Miroslav Mišković, čije je bogatstvo tada procenjeno na čak milijardu dolara. Ove godine on se nije našao na listi.
Čitanja: 1138
Dodaj komentar

Agropress
agropress_logo
PREPORUČUJEMO:
Agropress
NAJNOVIJE:
« Prethodna
Sledea »
Agropress
PREPORUUJEMO:Partner

 
Agropress
Kupi fotografiju
Agropress
FOTOGRAFIJA DANA

Preduzetnice u agrobiznisu

Preduzetnice u agrobiznisu
opširnije »

Agropress
Izdvajamo video zapis
Video Agrobiznis i obnovljivi izvori energije

Agropress
NAJČITANIJE
 • Održana konferencija „Srpska poljoprivreda nakon poplava“

 • Kalemljenje voćaka na zrelo i prekalemljivanje voćaka

 • U susret Slavama - Dekoracija slavske trpeze

 • Kako do savrsenog travnjaka?

 • Paprika - Capsicum annuum

 • Agropress
  POČASNI ČLANOVI
  Agropress
  MEJLING LISTA
  Agropress
  VREMENSKA PROGNOZA
  Agropress
  AGROPRESS FACEBOOK
  Agropress na Facebook-u
  Agropress

  www.konji.rs