Senad Mahmutović (levo)- državni sekretar Ministarstvo poljoprivrede, Jasmina Nikitović - ZNANJE IMANJE, Mihajlo Janković - Nectar Group i Goran Đaković - AGROPRESS Senad Mahmutović (levo)- državni sekretar Ministarstvo poljoprivrede, Jasmina Nikitović - ZNANJE IMANJE, Mihajlo Janković - Nectar Group i Goran Đaković - AGROPRESS Goran Đaković

ZSS i AGROPRESS: Nagrade za najbolje zadrugare, novinare i partnere Истакнут

Аутор  dec 18, 2019

U prepunoj sali Gabbiano na Novom Beogradu pred oko 300 zvanica Zadružni savez Srbije i AGROPRESS održali su zajedničku svečanost i druženje za poslovne partnere i članove. Tim povodom uručena su i priznanja ove dve organizacije koje zajednički rade na unapređenju rada u sektoru poljoprivrede.

Nikola Mihailović, predsednik ZSS i Dragan Mirković, Poštanska štedionica 

Na skupu se najpre u ime nagrađenih obratio Senad Mahmutović, državni sekeretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: „Druženje sa vama nije obaveza nego ljudska potreba i zadovoljstvo. Želim da se zahvalim novinarima  koji sve mere koje sprovodi Ministarstvo našim poljoprivrednicima učine dostupnijim“ istakao je Mahmutović i nastavio: „ Ja sam u timu Branislava Nedimovića i mi kao tim činimo maksimalni napor da u ovom vremenu potpune fiskalne konsolidacije za podršku poljoprivredi obezbedimo što značajniji deo budžeta. Ove godine od 52 milijarde dinara više od 2/3 biće usmereno na subvencije, a to je više od 41 milijarde dinara i to su subvencije koje će ići preko Uprave za agrarna plaćanja“.

On je pojasnio da su to sredstva koja će biti usmerena na direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja i IPARD konkurse. Mahmutović je podsetio i na ostale aktivnosti Ministarstva :“Do sada je realizovano osam javnih poziva za IPARD, neki su na kraju realizacije, a u međuvremenu je potpisan i ugovor sa USAID-om. Činimo sve da otvorimo nova tržišta, a deo toga je  i novi sporazum sa Evroazijskom unijom, kao i usaglašavanje sektifikata za izvoz pšenice i kukuruza za Kinu“.

Nikola Mihailović i Darko Božić, državni sekretar 

Pozdravljajući učesnike predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović naglasio je da se projekat 500 zadruga u 500 sela ostvaruje više nego uspešno i da iz dana u dan sve više zadruga počinje sa radom, a primetan je novi zamah kod postojećih zadruga. On je ovim povodom uručio i dve plakete Zadružnog saveza Srbije sa zlatnom medaljom ZZ Mrkšićevi Salaši i ZZ Trlić jer su to dve zadruge koje imaju najviše zaposlenih, preko 1000 ljudi naglasio je Mihailović. Posebno priznanje uručeno je Mladenu Miniću, predsedniku Udruženja Mladih poljoprivrednika Srbije - MPS koje je za samo nekoliko meseci okupilo preko 250 članova i organizovalo različite vidove usavršavanja i saradnje mladih poljoprivrednika.

Jovan Krivokapić iz JTI i Goran Đaković, predsednik AGROPRESS-a

Nagrade su dobili i JTI, Poštanska štedionica, Nectar Group-a, Top Events Tim i kompanija DUNAV OSIGURANJE.  Zadružni savez Srbije i AGROPRESS podelili su i nagrade za novinare koji su se zalagali za struku i zadrugarstvo. Prizanje je dobila Jasmina Nikitović Stojičić urednica emisije ZNANJE IMANJE, Vesna Jovanović, urednica emisije BRAZDE, Jovan Jovanović iz AGRO JUG produkcije, Jugoslava Đurica, RTS i Dejan Jovanović urednik AGROMEDIJA.

Učesnike je pozdravio Darko Božić državni sekretar Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede koji se takođe angažovao kako bi zadruge dobile što bolje uslove za rad.

Nikola Mihailović, Jugoslava Smiljković PR Kompanije DUNAV OSIGURANJE i Goran Đaković

Predsednik AGROPRESS-a Goran Đaković zahvalio se partnerima na podršci za organizaciju radionica Preduzetništvo u agrobiznisu koje se već 9 godina održavaju u organizaciji Udruženja a uz podršku resornog Ministarstva i kompanije DUNAV OSIGURANJE. „Do sada smo imali više od 100 radionica i preko 250 događaja među kojima su konferencije, mini i veliki sajmovi. Aktivni smo u međunarodnim okvirima kroz IFAJ – Svetsku federaciju  novinara koji prate poljoprivredu. Naši članovi su redovno prisutni na svim vodećim manifestacijama širom sveta“ istakao je Đaković koji se zahvalio kompaniji JTI koja je  obezbedila poklone za nagrađene novinare. 

Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“ je osnovana decembra 1992. godine u Srpskom Itebeju od strane desetoro članova porodice Mrkšić i kao osnovnu delatnost je imala ratarsku proizvodnju. Prevashodni cilj je bio da se nabavka repromaterijala i tržišna realizacija ratarskih proizvoda za zadrugare i kooperante zadruge odvija pod konkurentnim uslovima i što uspešnije.

Nikola Mihailović i Vojislav Mrksić, direktor zadruge MRKŠIĆEVI SALAŠI 

Vojislav Mrkšić zahvaljujući se na priznanju je rekao: “Misija Zadruge MRKŠIĆEVI SALAŠI je da svojim kupcima pruži najbolji i konstantan kvalitet svojih proizvoda po pristupačnim cenama i da svojim zaposlenima obezbedi sigurnost, lično i stručno napredovanje, pozitivan doprinos društvenoj zajednici odgovornim odnosom prema društvenoj sredini, poštovanjem poslovne etike i društvenih vrednosti u svim područjima delovanja i da u svakom momentu svoga poslovanja vodi računa o uticaju svoje proizvodnje, svojih proizvoda i usluga na javno zdravlje i životnu sredinu proširi mogućnosti razvoja jednog održivog sistema proizvodnje hrane.

Nikola Mihailović i Mladen Minić, predsenik MPS

Vladimir Živanović, TOP EVENTS TIM najavio je manifestaciju AGROBLEGRADE 

Nakon uručenja priznanja nastavljeno je druženje uz domaće specijalitete i muziku kako bi se svi zajedno proveselili uoči novogodišnjih praznika.

  

 Foto galerija: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10157377457885100&type=3 

Autori: Nemanja Popović, Svetlana Kovačević

Foto: Aleksandar Mijatović

Последњи пут измењено sreda, 18 decembar 2019 13:17

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28