Ilustracija: testenina iz novootvorene fabrike u Rumi, WAI WAI nudle Ilustracija: testenina iz novootvorene fabrike u Rumi, WAI WAI nudle Milica Lukić

Nudle iz Rume na letovima WIZZAIR-a Истакнут

Аутор  nov 28, 2017

Avio-kompanija „WizzAir” uvrstila je na svojim letovima iz Beograda i ka Beogradu u svoju ponudu instant nudle Wai Wai, koje je kompanija CG Corp Global iz Nepala ove godine počela da proizvodi u svojoj novoizgrađenoj fabrici u Rumi, odakle će ih izvoziti širom Evrope.

„WizzAir” je za svoje putnike na destinacijama London, Pariz, Stokholm, Bazel, Dortmund, Ajndhoven, Hanover i dr. obezbedio nudle Wai Wai u čaši, sa ukusom piletine, a kompanija CG Corp Global, odnosno CG Corp Europe planira da uvede i nove ukuse – povrće, paprika, pečurke i dr.

Instant testeninu kompanija CG Corp Global proizvodi u Rumi od oktobra  i to je prva njena fabrika u Evropi. Testenine na pakovanjima imaju oznaku „Made in Serbia”, a više od 90 odsto proizvoda od srpskih je sirovina. Izvoz je, kako je bilo i planirano, započeo odmah po otvaranju fabrike, pa su nudle Wai Wai iz Srbije stigle najpre u Veliku Britaniju, Nemačku, Portugal i Dansku, a zatim i u druge zemlje Evrope.

U narednim mesecima kompanija CG Corp Global planira saradnju sa svim glavnim avio- kompanijama koje snabdeva „Air Srbija ketering”.

 – CG Corp Global ima proizvode visokog kvaliteta, koje proizvodi u svojoj novootvorenoj fabrici u Rumi, iz koje će se izvoziti u Evropu ali i druge delove sveta. S tim ciljem, kompanija ulaže napor da pokrije sve distributivne kanale na srpskom i evropskom tržištu. Želja nam je da Wai Wai nudle postanu navika u ishrani potrošača i naša namera je da pokrijemo i sve vidove transporta, od autobuskog i voznog do brodskog i avionskog – kaže generalni direktor Vipin Pangeni.

Kompanija CG Corp Global iz Nepala otvorila je prvi pogon u Evropi CG FOODS EUROPE u Rumi, u oktobru ove godine. Moderno opremljena fabrika prostire se na 6.000 metara kvadratnih, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je do sada dobilo 100 ljudi. Plan je da se do kraja sledeće godine zaposli više od 400 radnika. Smenski kapacitet iznosi 150.000 pakovanja.

Kompanija CG Corp Global, odnosno Cinnovation grupa jeste konglomerat koji je sačinjen od 122 kompanije i koji ima 76 brendova. Osim prehrambenom industrijom, kompanija se bavi i infrastrukturom, bankarstvom, telefonijom, hidroelektranama i poseduje više luskuznih hotela na egzotičnim destinacijama, a vlasnik kompanije, Binod Čodri, prvi je nepalski milijarder i nalazi se i na Forbsovoj listi milijardera.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28