Izlagači na sajmu Etno hrane i pića 2016. Izlagači na sajmu Etno hrane i pića 2016. Goran Djakovic

Prvi utisci sa Etno sajma u Beogradu! Истакнут

Аутор  nov 23, 2016

Sve više učesnika na Etno sajmu hrane i pića, iz godine u godinu, najbolje svedoči o povećanju broja proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom u Srbiji i unapređenju svesti o značaju očuvanja tradicije i kulturnog identiteta, istakao je Milan Vranić, generalni menadžer Privredne komore Srbije prilikom otvaranja sajma.
Od stotinak učesnika, koliko je okupio prvi sajam Etno hrane i pića pre jedne decenije, danas je to značajan događaj koji ove godine okuplja više od 400 izlagača iz zemalja u okruženju. Proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda na Sajmu etno hrane imaju mogućnost da stupe u kontakt sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva, pronađu investitora, unaprede izgled pakovanja, ambalaže i plasman etno proizvoda, kao i da upoznaju tržišta sa specifičnim proizvodima, istakao je Vranić, navodeći da je Privredna komora Srbije ove godine organizovala nastup 25 poljoprivrednih proizvođača iz čitave Srbije, sa ciljem da doprinese afirmaciji tradicionalnih proizvoda kao izuzetnog tržišnog i izvoznog artikla i važnog elementa turističke ponude naše zemlje.

Ove godine Privredna komora Srbije je suorganizator XI Sajma etno hrane i pića, koji se od 23. do 26. novembra organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grada Beograda. Na štandu PKS, u hali 3 Beogradskog sajma, predstavljeni su: Zdravo produkt, Beocapra doo, Dejan Milenković "Ajvar tornado", Budimirović, Opštinsko udruženje odgajivača koza Mali Iđoš, NV Nedeljković 027, ZZ Malina agrar, Destilerija Čolić, JDM d.o.o., Tehnoplum doo, Calludra, Blue moon, GMP Jarmenovci, BIOFARMA ŠOKŠIĆ, Mlin Pajić, Carpe Diem, Udruženje Karamell, Hočanska vina, Adonis, Timmomed, Djordjević Dobrica, Ljubomirović Mirko, Miladinović Nebojša, Trailović Momčilo, Aronijavita i Vinarija Milisavljević.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29