Ilustracija:Novosadski sajam Ilustracija:Novosadski sajam Milica

Kakvu sve mehanizaciju možemo videti na Novosadskom sajmu Истакнут

Аутор  apr 19, 2017

Međunarodni poljoprivredni sajam, ove godine će biti održan od 13. do 19. maja, a najzastupljeniji segment i ove godine biće poljoprivredna mehanizacija. Tim povodom  na Novosadskom sajmu održana je konferencija za novinare na kojoj se govorilo o nastupu Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač, istakao je da su mehanizatori jedan od ključnih činilaca Sajma poljoprivrede i da će ove godine biti predstavljeno više od 100 svetskih brendova, na više od 50 odsto površine Sajma. Osim brojnih noviteta osnovne i prateće mehanizacije, Nadlukač je najavio i novitet iz oblasti stočarstva – Aukciju stoke najkvalitetnijih grla domaćeg geofonda, kao i Agro B2B berzu na kojoj se očekuje učešće više od 100 kompanija iz 20 zemalja, a koja će biti održana 15. maja u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Kako je naglasio generalni sekretar Udruženja Đorđe Mišković, ove godine na Sajmu će izlagati osamnaest članica i to na površini od 22.000 metara kvadratnih, što je za oko 10 odsto više nego prethodne godine.

- Nastup na većoj površini je dobar znak jer je pokazatelj boljitka na tržištu i poljoprivredi Srbije. Osim niskobudžetnih mašina za ratarstvo, povrtarstvo i voćarstvo, koji podležu subvencionisanoj prodaji, predstavićemo i najsavremenije mašine koje prate trend primene visokih informacionih tehnologija u cilju što veće iskorišćenosti poljoprivredne mašine, kao i nagrađene eksponate na Sajmu u Bolonji i Parizu, rekao je Mišković. Dodao je da ni ove godine neće izostati saradnja sa bankama i lizing kućama kao bi se obezbedila lakša kupovina pod najpovoljnijim uslovima.

Prema njegovim rečima na Agropoligonu posetioci Sajma će imati priliku da vide mogućnosti i performanse izloženih eksponata u fiktivnom radu. Posebana pažnja biće usmerena na pretpremijerni prikaz noviteta koji su još u razvoju, a premijerno će biti prikazani na jesen na Sajmu tehnike u Hanoveru.

Biće organizovana tribina o bezbednosti u saobraćaju poljoprivrednih mašina koju Udruženje organizuje u saradnji sa Agencijom za bezdnost saobraćaja i Novosadskim sajmom.

Kompanija Almex, ove godine osim traktora predstaviće se i u segmentu stočarstva i stočne hrane.

Menadžer prodaje te kompanije Darko Jaćimović, najavio je da će nastup na Sajmu između ostalog obeležiti promocija Holmer kombajna za vađenje šećerne repe T4  od 600KS, cena mu je 600.000 evra. Ujedno, taj  model će biti i najveća mašina izložena na ovogodišnjem Sajmu. Osim standardne ponude Almexa, biće predstavljen novitet - pretovarne i transportne prikolice nemačkog proizvođača Umega, kao i prskalice italijanskog brenda Kafini. Kada je reč o stočarskom delu nastupa, Almex će predstaviti junice i tovljenike, kao i stočnu hranu u redizajniranoj ambalaži

 

Agropanonka ove godine obeležava 25 godina rada i 20 godina izlaganja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, istakao je direktor prodaje te kompanije Aleksandar Švonja.

Kako je najavio, na štandu kod sajamske fontane biće predsavljen asortiman novih modela traktora Belarus kao i redizajnirani modeli od 90, 105 i 130 KS. Među njima će biti i traktor Belarus 82.1, koji spada u najprodavanije u Srbiji, a cena mu je 20.500 evra. To je ujedno i traktor koji će osvojiti i najsrećniji posetilac sa kupljenom ulaznicom. Na drugom štandu biće izloženi traktori indijskog proizvođača Mahindra.

Cenovni rang traktora kretaće se od 18.990 do 50.000 evra, ali će se odobravati i posebni krediti sa rokom otplate do 5 godina, kao i beskamatni do tri godine. Asortiman naše kompanije od skora upotpunjava i uvoz guma Nortek iz Rusije, istakao je Švonja

I ove godine na štandu Agropanonke biće aktuelna akcija „staro za novo“, a na kupovinu će se odobravati popusti od 3 do 4 odsto.

 

NOVOSADSKI SAJAM

www.sajam.net

Последњи пут измењено sreda, 19 april 2017 13:29

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30