Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina, organsko povrće Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina, organsko povrće Milica Lukić

Udružili se proizvođači organske hrane Истакнут

Аутор  avg 28, 2017

Uz slogan “Podržimo organsko”, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia organika“ će nastupiti na  Organic live fest-u 2017. koji se održava sedmi put,  02. i 03. 09.   u Beogradu, u Topčiderskom parku. Proizvođači će u okviru izložbenih štandova Serbia organike, predstaviti svoje sertifiovane organske proizvode, voće, povrće, jaja, zimnicu,  brašna, sušeno voće itd.

Prvog dana festivala, 02.09. u intervalu od  14.00 do 15.00 biće organizovana interaktivna radionica, sa ciljem edukacije šire javnosti, o prepoznavanju organskih proizvoda i razlikovanju od konvencionalnih i lažnih organskih, načinu proozvodnje, kontrole i sertifikacije kao o zaštiti prava potrošača organskih namirnica.

Tom prilikom će prisutnima biti podeljeni prigodni pokloni sa proizvodima - organske korpice, kao i edukativni materijali.

Ovo je prvi festival održivog razvoja u jugoistočnoj Evropi, koji promoviše organsku poljoprivredu, obnovljive izvore energije, zaštitu životne sredine i generalno održivi, odnosno organski stil života.

U saradnji sa JP GSP, biće organizovan poseban prevoz do festivala i to ekološkim Organic live fest autobusom na gas, koji će 2 i 3. septembra prevoziti sugrađane od Trga Republike do Topčiderskog parka, a saobračaće na svakih pola sata u periodu od 10 do 20h.

Posetioci će imati priliku da probaju organsku hranu, gotove organske obroke, da provozaju hibridni automobil, da saznaju kako funkcionisu solarni sistemi i koji su najbolji ekološki i energetski efikasni materijali za gradnju.

Deca ce moći uživati u jahanju konja, igranju u lavirintu od bala slame, i da nauče ponešto o zdravom načinu života.

Časovi fitnesa, joge i ostalih sportova sastavni su deo festivala.

Muzički program se odvija na jedinstvenoj Solarnoj bini koja se jednim delom napaja putem solarnih panela. Publika će uživati i u koncertima džez, klasične i rok muzike, kao i u izvođenju opere.

Generalno, Organic live fest predstavlja Srbiju onakvu kako će izgledati u budućnosti. Dakle OLF predstavlja budućnost, sa sloganom "Buducnost je sada!" pozivamo Vas na druženje.

 

Praktični saveti za voćare koji žele da smanje ili prestanu sa upotrebom hemije:

http://www.agropress.org.rs/lat/rubrike/organska-poljoprivreda/item/2818-prakticni-saveti-za-vocare-koji-zele-da-smanje-ili-prestanu-sa-upotrebom-hemije

 

 

Последњи пут измењено ponedeljak, 28 avgust 2017 10:42

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Октобар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31