Organski proizvodi na stolu Organski proizvodi na stolu Goran Djakovic

Šta su srbi pokazali na BIOFACH-U? Истакнут

Аутор  feb 13, 2017

Već 28 godina je “Biofach” vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda, prehrambenih, tekstilnih  i kozmetike, ali se na ovom sajmu možete upoznate i sa najnovijim tehnologijama proizvodnje, preradnim linijama i raznim novim načinima pakovanja, pa je od izuzetne važnosti za preduzeća i pojedince čija se delatnost oslanja na organske inpute, proizvodnju i proizvode.

Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju „Serbia Organika“  i Privredna komora Srbije koja je obezbedila 15.000 EUR za podršku ove godine zajedno organizuju učešće srpskih preduzeća koja se bave organskom proizvodnjom i preradom na  ovom najznačajnijem sajmu za organsku proizvodnju

Očekuje se da broj izlagača ispuni očekivanja iz prošle godine kada je oko 2.400 izlagača posetilo skoro 48.000 ljudi iz celog sveta. U sklopu sajma se sada već tradicionalno održava i Biofah Vivanes, međunarodni sajam prirodne kozmetike, a izlagači takođe imaju priliku da prijave svoj proizvod za najbolju inovaciju godine. U kokurenciji se mogu naći dobre ideje, najbolje sirovine, dizajn i materijal pakovanja proizvoda raznovrsnih namena.Ove godine će na ovom takmičenju učestvovati i naša kompanija “All Natural foods“ iz Nove Pazove sa svojim su[enim kolutovima jabuke proizvedenim po originalnoj tehnologiji.

Tokom sajma se  tradicionalno održavaju i predavanja o temama iz domena organske proizvodnje, koja imaju stručni, profesionalni ili informativni  karakter.

Na nacionalnom štandu Srbije naći će se proizvodi šest preduzeća sa širokim asortimanom proizvoda, od svežeg i zamrznutog voća i povrća do sušenih i prerađenih proizvoda.

Učesnici sajma koji će se  predstaviti na zajedničkom štandu u hali 4, br. štanda 331  su :

”ALL NATURAL FOODS“ d.o.o. www.allnaturalfoods-organic.com iz Nove Pazove, se bavi bavi se sušenjem voća i proizvodnjom vosoko kvalitetnih sušenih kolutova od jabuke.

”ECO MELE“ d.o.o. www.ecomele.com iz Beograda, se bavi otkupom i preradom gajenog i samoniklog voća, preradom malina, kupina, borovnica, šljiva, jabuka i drugog voća u sušene, zamrznute proizvode, kao i u voćne piree i koncentrate.

„ECOAGRI  Serbia“ d.o.o. www.ecoagrri.rs iz Bele Crkve, se bavi proizvodnjom žitarica i industrijskog bilja na vlastitim poljoprivrednim površinama, skladištenjem i sušenjem žita i industrijskog bilja, kao i doradom semena strnih žita.

”JOVANjICA“ d.o.o. www.jovanjica.com sa sedištem u Beogradu, se bavi distribucijom i veleprodajom organske hrane, i jedan je od vodećih snabdevača domaćeg tržišta, pre svega organskog povrća (preko trideset vrsta), kao i proizvoda od njega – ajvara i soka od paradajza i začinskog bilja. Organska hrana se većim delom distribuira sa PG Predraga Koluvije iz Stare Pazove kao i sa drugih organskih gazdinstava koja su kooperanti.

”MONDI LAMEX” d.o.o. www.mondiserbia.rs iz Kraljeva je već  više od 15 godina, kada je počeo sa poslovanjem kao Mondi Serbia, vodeći proizvođač i prerađivač organskog jagodičastog voća i voćnih pirea (maline, kupine, borovnice) iz tog dela Srbije.

”ZADRUGAR“ d.o.o. www.fruit.rs iz Ljubovije, se bavi otkupom, zamrzavanjem i preradom jagodičastog voća.Zadrugar je dugi niz godina jedan od vodećih izvoznika zamrznutog voća iz Srbije, pre svega maline, kupine, višnje i šljive.

Priredna komora Srbije je u julu prošle godine, prepoznajući vrtoglav rast površina pod organskom proizvodnjom, osnovala Centar za organsku proizvodnju kao dodatni vid podrške organskom pokretu u Srbiji. Podrška sajmu je samo jedan vid podrške proizvođačima iz Srbije, a Centar u narednim mesecima planira i održavanje velike konferencije o organskoj proizvodnji na kojoj će biti predstavljene inicijative za izmene zakona i propisa koji bi pomogli razvoju ovog sektora.Nacionalna asocijacija koja okuplja sve učesnike u lancu organske proizvodnje godinama radi na unapređenju ovog sektora sa Privrednom komorom Srbije i drugim relevantnim institucijama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут измењено utorak, 14 februar 2017 09:19

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Децембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31