Одштампајте ову страницу
Ilustracija: Trgovinski objekti biće zatvoreni u nedelju Ilustracija: Trgovinski objekti biće zatvoreni u nedelju

Izmena za penzionere: U prodavnicu u subotu od 04 do 07 h Истакнут

Аутор  apr 03, 2020

Sugrađani stariji od 65 godina će moći da se snabdeju svim potrebnim namirnicama i stvarima sutra ujutru od četiri do sedam časova, umesto u nedelju, što je bila praksa prethodne dve sedmice, saznaju „Novosti“ u Ministarstvu trgovine.

Prodavnice trgovinskih lanaca i manje radnje otvoriće vrata prvo za seniore, a posle toga će nastaviti da rade do 12.00 časova za ostale kategorije stanovništva.

Ova odluka je doneta kako bi se ispoštovale najnovije mere Vlade kojima se zabranjuje kretanje građanima od 13.00 sati u subotu do ponedeljka u pet ujutru. Cilj novih propisa je smanje kontakti među ljudima kako bismo se što pre izborili sa širenjem virusa kovid 19.

Odlukom Vlade RS o novim merama u borbi protiv COVID 19, vreme predviđeno za kupovinu starijih od 65 u IDEA prodavnicama, RODA marketima i Mercator hipermarketima biće subotom od 4 do 7 časova, dok će nedelja u ovim objektima biti neradan dan.

Izvor:https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:857059-Novosti-saznaju-Prodavnice-za-penzionere-umesto-u-nedelju-OTVORENE-SUTRA-od-400-do-700-ujutru