Ilustracija: Podsticaji za investicije u opremu za preradu Ilustracija: Podsticaji za investicije u opremu za preradu

Uprava za agrarna plaćanja raspisala javni poziv! Evo kako da ostvarite podsticaje! Истакнут

Аутор  jun 05, 2019

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u opremu u objektima za preradu mleka, mesa, voća, povrća, vina, piva i jakih alkoholnih pića.

Podsticaji obuhvataju podršku: programu za investicije u preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru mleka; programu za investicije u preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru mesa; programu za investicije u proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića; programu za investicije u preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru voća i povrća.

Podrška programima odnosi se i na marketing, koji obuhvata nabavku kontrolnih markica za mleko, odnosno meso, u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita geografskog porekla poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i nabavku evidencionih markica za obeležavanje vina sa oznakom geografskog porekla u skladu sa propisima kojima se uređuje vino.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. To može da bude preduzetnik, kao i privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Podsticaji se utvrđuju u u iznosu od 50% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65% od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 5.000.000 dinara.

Zahtev se podnosi do 30 septembra tekuće godine. Zahtevi podneti do dana stupanja na snagu ovog pravilnika rešavaće se u skladu sa propisom koji je bio na snazi u vreme njihovog podnošenja.

Više informacija na ovom linku: http://uap.gov.rs/pravilnici/mere-ruralnog-razvoja/prerada-i-marketing/

 

Izvor:https://www.ekapija.com/news/2528957/kako-da-ostvarite-podsticaje-za-investicije-u-opremu-u-objektima-za-preradu

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31