Одштампајте ову страницу
Ilustracija: NIS Ilustracija: NIS Goran Đaković

NIS POMAŽE JESENjU SETVU Истакнут

Аутор  sep 20, 2018

U narodu poznata i kao „blagorodno godišnje doba“, jesen je od posebnog značaja za poljoprivrednike jer su upravo tada beru plodovi prolećne i letnje sadnje. Benefiti jesenje setve su višestruki kako za pojedinca, tako i za agrarni sektor, ali i za privredu Srbije, a upravo je poljoprivredna proizvodnja značajan pokretač ekonomskog rasta, dok je podsticanje razvoja srpske poljoprivrede jedno od glavnih prioriteta nacionalne agrarne politike.
Poboljšanje produktivnosti useva, bez sumnje, pozitivno utiče na ekonomiju Srbije, i u tom smislu svaka pomoć poljoprivrednicima je dobrodošla. Kao vodeća naftna kompanija na tržištu Srbije, kompanija NIS prepoznala je značaj poljoprivrede za ekonomiju Srbije i već petu godinu zaredom pomaže agrarni sektor u okviru NIS Agro programa. Kako bi pružila podršku poljoprivrednicima tokom jesenje setve, NIS tokom cele godine uz NIS Agro karticu omogućava popust od pet dinara po litru evrodizela, odnosno tri dinara po litru gasnog ulja 0,1 na svim NIS-ovim benzinskim stanicama. Dodatnu pogodnost kompanija je obezbedila na akumuliranu potrošnju, tako da u zavisnosti od količine kupljenog evrodizela, odnosno gasnog ulja, korisnici NIS Agro kartice su u mogućnosti da ostvare popust od čak 15 dinara po litru standardnog i premium dizel goriva, odnosno 11 dinara za gasno ulje 0,1. Radovi u polju danas su nezamislivi bez upotrebe poljoprivrednih mašina, tako da pored nižih cena derivata NIS obezbeđuje i popust od 15 odsto na „NISOTEC“ ulja i maziva.
Pogodnosti NIS Agro kartice mogu da se iskoriste u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata u Srbiji, na više od 320 NIS Petrol i GAZPROM maloprodajnih objekata širom Srbije, koje su raspoređene na svim važnim putnim pravcima, u gradovima i selima, a koje potrošačima, osim goriva evro-pet standarda domaće proizvodnje, nude i širok spektar proizvoda iz dopunskog asortimana, kao i visok nivo usluge.
Troškovi izdržavanja poljoprivrednig agregata, što uključuje i izdatke na gorivo, predstavljaju značajnu stavku u budžetu svakog poljoprivrednika, tako da svaki vid podrške u ovom segmentu predstavlja značajnu olakšicu, posebno u periodu intenzivnih poljoprivrednih radova. Preko 130 hiljada zadovoljnih korisnika pouzdan su pokazatelj da su poljoprivrednici prepoznali značaj podsticajnih mera koji nudi Agro program kompanije NIS.