Ilustracija: "Nečujno 5" fotografija sa izložbe Ilustracija: "Nečujno 5" fotografija sa izložbe Milica Lukic

Najlepši podvodni delovi sveta koje ni ne možete da zamislite da postoje Истакнут

Аутор  jan 03, 2018

"Nečujno 5", festival kratkog podvodnog filma koji se organizovao već petu godinu za redom, u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i velike podrške Doma Omladine Beograda, gde se manifestacija održala u Velikoj Sali Doma Omladine Beograda, početkom oktobra 2017. godine. Prikazani su kratki filmovi u trajanju do 12 minuta, iz najlepših podvodnih delova sveta koje ni ne možete da zamislite da postoje. Takođe, pored filmova predstavljena je i takmičarska izložba podvodnih fotografija zbog kojih su posetioci poželeli da ostave sve i odu na neku od destinacija sa koje je fotografija uslikana i da nauče da rone! Posetioci su mogli da uživaju i u dečijoj likovnoj radionici, ronilačkoj radionici za decu i odrasle, da nauče kako svet pod vodom funkcioniše, da se informišu o svemu vezano za vodu, ronjenje, plivanje, vaterpolo...da popričaju sa našim instruktorima iz asocijacije, da prisustvuju našim sastancima i savetovanju!

         

Na svečanom otvaranju filmskog dela prikazan je film autora Claudia i Hendrik Schmidtt iz udruženja The Jetlagged pod nazivom „The pale Horse“  koji je govorio o tome koliko su koralni grebeni značajni za ceo ekosistem a samim tim i opstanak naše planete. Potom je predstavljen premijerni film autora Olivier Van den Broeck i Greet Meulepas – „Pisciforms“  u kome se moglo videti da vrsta i oblika riba ima više nego sisara, ptica, vodozemaca i gmizavaca. Potom su sledile projekcije „IZBLIZA“ i „ŽIVIM ISPOD VODE“, pa i projekcija „PODVODNO KRALJEVSTVO“ i „5000 RIBA“, a nakon toga zatvaranje festivala gde su proglašeni pobednici filmskog dela, kao i pobednici u takmičenju u podvodnoj fotografiji, i bio je i prikazan najbolji film po izboru žirija sa konkursa „Nečujno 5“.

         

Kao i svake godine na festivalu su bili i prateći programi, takmičenje u podvodnoj fotografiji u 6 kategorija u kome je učestvovalo mnoštvo autora iz celog sveta. Zatim oba dana dečiju likovnu radionicu Nine Manić Jovanović gde su se mali kreativci uposlili crtanjem podvodnog sveta ili pak dečiju ronilačku radionicu sa Libonjom gde su naučili nešto najosnovnije o podvodnom svetu, ekologiji, školjkama, ribama, ronjenju, a sve to dok uživate u projekcijama ili fotografijama, a u subotu sastanak i savetovanje instruktora i trenera podvodnog sporta Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Srpskog Nacionalnog Ronilačkog Saveza. Pored svega ovoga u gostima su bili i stanovnici Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograda, tako da su se posetioci mogli družiti i uživati sa njima.

       

ASOCIJACIJA RONILAČKIH INSTRUKTORA

Okuplja instruktore, kojih je trenutno preko 60. Postoji od 1993 godine, član je Evropske asocijacije profesionalnih ronilačkih instruktora - CEDIP, i od tada je osnivač mnogobrojnih instruktorskih kurseva, kurseva za sve kategorije, stažnih ronjenja, takmičenja, festivala podvodnog filma, festivala kratkog podvodnog filma, dečijih izložba i likovnih nagrada, raznih radionica i td. Kao što je rečeno cilj ARI-a je da okuplja instruktore, koji su tu naravno zbog obuke svih zainteresovanih za ronjenje. Možete se obratiti bilo kom našem instruktoru ako ste zainteresovani za bilo kakav vid podvodnih aktivnosti, i dobiti njihov stručni savet i pomoć.

Последњи пут измењено sreda, 03 januar 2018 10:25

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Децембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31