Ilustracija: detalj sa Sajma Etno hrane i pića 2017. godine Ilustracija: detalj sa Sajma Etno hrane i pića 2017. godine Milica Lukić

Posetite štand Zadružnog saveza Srbije i informišite se o inovacijama u poljoprivredi Истакнут

Аутор  nov 23, 2017

Dvanaesti po redu Sajam etno hrane i pića otvoren je juče na Beogradskom sajmu, a ljubitelji dobrog zalogaja moći će do subote da posete ovu tradicionalnu manifestaciju. Ovogodišnji Sajam svečano je otvorio Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, ističući da posetioce očekuje mnogo kvalitetnih proizvoda koji predstavljaju deo srpske tradicije i identiteta.

Zadružni savez Srbije, uz podršku Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS, organizovao je Konferenciju o međuzadružnoj saradnji zemalja regiona, koja se održala prvog dana sajma.

Drugog dana konferencije, 23. novembra 2017. godine, sa početkom u 13h, predavanje će održati dr Zoran Keserović, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u u Novom Sadu, kada će govoriti o inovacijama u voćarstvu. Nakon ovog predavanja imaćemo priliku da čujemo prof. dr Branu Radenković - Damnjanović, profesor Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, koja će govoriti o higijeni farme kao preduslovu za bezbednost hrane. Naredna tema o kojoj će se govoriti je iskustvo u organizovanju mašinskog prstena, o čemu će nešto više reći dipl. inž Miloš Margan, proizvođač iz Crepaje. Goran Đaković, predsednik AGROPRESSA i urednik časopisa Agrobiznis magazin, govoriće o udruživanju poljoprivrednika i ulozi žena u razvoju poljoprivrede. On će ujedno i biti moderator svih događaja.

Trećeg dana sajma (24.11.2017.) specijalni gost biće Dejan Vukelić koji će govoriti o dizajnu, značaju i uticaju sa tržišta, a na kraju predavanja koje počinje u 11h na štandu Zadružnog saveza Srbije, biće predstavljen konkretan primer dizajna koji je urađen za domaćeg proizvođača smrznutog voća.

Svi događaji podržani su od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a otvoreni su za medije i posetioce Međunarodnog sajma etno hrane u Beogradu.

 

Krkobabić saopštio najnovije podatke o zadrugarstvu! 

http://www.agropress.org.rs/lat/rubrike/agroekonomija/item/3349-krkobabic-saopstio-najnovije-podatke-o-zadrugarstvu

 

Последњи пут измењено četvrtak, 23 novembar 2017 07:21

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29