Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina Milica Lukić

Kako do sredstava iz IPARD fonda? Истакнут

Аутор  okt 17, 2017

Projekat „Inkluzija mladih poljoprivrednika u IPARD“

Svrha projekta je usmeravanje mladih poljoprivrednika i njihovo usavršavanje, kako bi mogli da konkurišu za sredstva iz IPARD fondova. Osnovni cilj je da mladim poljoprivrednicima obezbedi podršku za specijalizovanim znanjima u ranoj fazi pokretanja, ili unapređenja njihovog biznisa putem biznis konsaltinga i administrativne podrške.

Mladi poljoprivrednici će proći obuku o tome šta su IPARD fondovi, zatim kako mogu da konkurišu za sredstva iz IPARD fondova, ali dobiće i sve potrebne informacije u vezi pokretanja sopstvenog biznisa, i steći veštine koje su im potrebne za razvoj njihove biznis ideje.

Ovaj projekat pruža neformalno obrazovanje u oblasti preduzetništva u poljoprivredi, i pokretanja ili unapređenja sopstvenog biznisa, kao i obuku mladih poljoprivrednika za predstojeće aktivnosti u okviru IPARD programa. Plan je da se u obuku mladih poljoprivrednika uključe i sami profesori sa Poljoprivrednih fakulteta u vidu mentora.

Projektne aktivnosti obuhvataju fazu predavanja i fazu radionice.

Faza predavanja će se održati na Poljopivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sredinom novembra meseca, u trajanju od dva dana. Tokom prvog dana mladi poljoprivrednici će kroz predavanja biti informisani o značaju i mogućnostima IPARD fondova. Tokom drugog dana učesnici će razviti praktične veštine kako da realizuju svoju ideju, zatim kako mogu konkurisati za ta sredstva, koji je postupak odobravanja projekta i plaćanja i na kraju kako se vrši kontrola.

Faza radionice obuhvata obuku i radionicu na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitetu u Beogradu, krajem novembra, u trajanju od jednog dana. Kroz radionicu „Obuka o izradi biznis plana“ mladi će naučiti zašto im je potreban biznis plan, kao i kako mogu da ga napišu. Svaki student moći će uz pomoć predavača – mentora svoju biznis ideju da razradi, kao i da dobije preporuku gde na terenu može da vidi istu ili sličnu proizvodnju, kako bi mogao da se konsultuje sa uspešnim poljoprivrednim proizvođačima iz realnog sektora.

Projekat je podržan od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

 

                                      

 

 

U Podgorici se održao 17-ti Forum poljoprivredne politike zemalja jugoistočne Evrope

http://www.agropress.org.rs/lat/rubrike/agroekonomija/item/3173-u-podgorici-se-odrzaon17-ti-forum-poljoprivredne-politike-zemalja-jugoistocne-evrope

 

 

2 Коментара

 • Toma
  Линк коментара Toma petak, 01 decembar 2017 09:50

  Da li se ovaj fond odnosi i na pcelare?

  Odgovor: Ne

 • Miroslav
  Линк коментара Miroslav utorak, 17 oktobar 2017 11:03

  Ja sam konkurisao 21 aprila ove godine za voćarski traktor,tarup,atomizer,kao da država daje povraćaj i do dana današnjeg nisam dobio ništa sve je to prevara nezna čovek gde i kome se obrati...

  Kako ne znate. Obratite se tamo gde ste predali hatev. To sto ste predali zahev ne znaci da su vam sredstva odobrena i da ste predali kako treba.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 1. Popularno
 2. Aktuelno
 3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30