Miodrag Kostić, predsedik UO AIK Bank-e Miodrag Kostić, predsedik UO AIK Bank-e Darko

Kostić se žali na poljoprivredne stručnjake, a na praksu zove sa drugih fakulteta! Истакнут

Аутор  mar 15, 2017

Još se nije stišala bura oko izjave Miodraga Kostića kako Srbija nema dovoljno dobrih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, na koju mu je Goran Đaković glavni i odgovrni urednik AGROBIZNIS magazina izneo niz zamerki potkrepivši ih činjenicama, dolazi do nove zanimljive situacije. Naime, AIK Banka čiji je većinski vlasnik i predsednik UO upravo Kostić,  se danas u svom saopštenju pohvalila kako je potpisala sporazum o tome da studenti privatnog fakulteta pod imenom Beogradska Bankarska Akademija mogu da pohađaju praksu u ovoj banci.

Ne štedevši se u hvalospevima o tome kako je AIK Banka prepoznata kao jaka, stabilna i pouzdana finansijska institucija u čitavom regionu direktorka banke i vlasnik navedene akademije potpisali su ugovor o saradnji čime će se studenatima ove obrazovne ustanove omogućiti da pohađaju stručnu praksu u AIK Banci. Sada se nameće prosto i jednostavno pitanje: koje stručnjake gospodin Kostić zapravo traži? Jer ako je suditi po njegovoj izjavi on nema dovoljno stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, a prema dostupnim podacima sa sajta Beogradske Bankarske Akademije u ovoj obrazovnoj instituciji se ne školuju kadrovi tog tipa. Takođe je čudno i to da su nam se u međuvremenu studeni Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu požalili da teško dobijaju mogućnost prakse u privatnim kompanijama, te da ih je jedna od firmi koje pripadaju Miodragu Kostiću glatko odbila za sponzorisanje stručnog skupa studenata Poljoprivrendog fakulteta koji se tradicionalno održava na Zlatiboru. 

Bilo kako bilo, od danas studenti Beogradske bankarske akademije – Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije mogu ići na praksu u AIK Banku a to su svojim potpisima zagarantovali ispred AIK Banke predsednica Izvršnog odbora Jelena Galić, dok je uime Beogradske Bankarske Akademije ugovor potpisao dekan fakulteta dr Hasan Hanić.

Studenti četiri postojeća Poljoprivredna fakulteta mogu da potraže neko drugo mesto ili da pokušaju da na osnovu ove informacije i dosadašnjih objava o njhovim kompetencijama objasne gospodinu Kostiću da i oni postoje, te da su stručniji nego što on misli, o čemu je ovih dana bilo dosta reči.

Na naše pitanje da prokomentariše ovakvu situaciju, gospodin Đaković je rekao da dela govore više od reči, i da je to stvar poslovne politike banke, te da se on u nju ne bi mešao, mada zaključuje da sam naziv banke implicira da se radi o banci koja se između ostalog bavi finansiranjem poljoprivredne proizvodnje. 

AGROPRESS 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Април 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30