Pretraga na sajtu kompanije NEOPLANTA Pretraga na sajtu kompanije NEOPLANTA Goran Djakovic

NEOPLANTA obustavlja proizvodnju svežeg mesa - Nedimović: Svako može da bira šta će da radi Истакнут

Аутор  dec 02, 2016

Prema sada, već, potvrđenim informacijama, o kojima je obavešeten i aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, novosadska kompanija "Neoplanta" koja se još od 1885. godine bavi proizvodnjom mesa i mesnih proizvoda zaustavlja liniju klanja i farmsku proizvodnju, a nastavlja sa proizvodnjom prerađevina. Inače kompanija Neoplant ima 700 zaposleni i od 2007. godine je vlasništvu firme "Nelt"

Da li će i ova uzorna i poznata kompanija koja se dičila svojom proizvonjom na njivama i u farmi  početi da uvozi smrznuto meso poput brojnih velikih kompanija  kao što je “Matijević” ostaje da se vidi, ali ako se ima u vidu da se obustavlja proizvodnja svežeg mesa ostaje pitanje od čega će se proizvoditi prerađevine. Dok ne dobijemo odgovore iz Neoplante zbog čega odlaze iz biznisa farmske proizvodnje i svežeg mesa nakon više od 130 godina, i nastvaka državnih podsticaja u ovom sektoru zamolili smo ministra Nedimovića za komentar. Naime on je juče u Vladi Srbije predstavio budžet za narednu godinu, najvavljujući da će u 2017. godini Srbija za poljoprivredu i zaštitu životne sredine izvdvojiti nešto više od 43,7 milijardi dinara što je više za 8,11 milijardi dinara. Ovom prilikom on je najavio da će podsticaji po grlu za priplodne krmače i nerastove biti uvećane sa 7.000 dinara na 10.000 dinara, a premija za mleko ostaće 7 dinara.

“Imam saznanja da će se u “Neoplanti” baviti samo preradom. Što se tiče proizvodnje, slobodna je tržišna utakmica, svako može da bira šta će da radi” naglasio je Nedimović i dodao “Mi imamo zaštitne mere kako za mesto tako i za mleko i podsetio da je administrativnim merama Vlade sprečen “cunami” mleka na naše tržište.

Da li ćemo i iz ove kompanije dobiti “reciklirano” meso u vidu prerađevina ili ćemo jesti domaće prerađevine od domaćeg mesa ostaje da se vidi. Takođe nismo još dobili odgovore da li će biti otpuštanja radnika i kako će se ovaj potez odraziti na tržište svežeg mesa. Naime ako je suditi prema informacijama sa zvanične internet prezentacije NEOPLANTA poseduje jednu od najvećih farmi svinja u regionu sa godišnjom proizvodnjom od oko 40.000 tovljenika. Međutim da ovo nije ishitren potez govori i činjenica da se već sada o svežem mesu na sajtu ove kompanije ne može pronaći ništa.

 

 

Последњи пут измењено petak, 02 decembar 2016 06:50

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30