Najveći sajam poljoprivrede u Engleskoj Истакнут

Аутор  jul 18, 2016

Ambasador Srbije u Ujedinjenom Kraljevstu Ognjen Pribićević posetio je jorkširski sajam poljoprivrede, najveći u Engleskoj. Jorkšir je najveća regija u Engleskoj poznata po svojoj poljoprivredi, prirodnim lepotama i sve više po brojnim turistima koji ovde dolaze iz celog sveta. Pre dve godine u Jorkširu je održana i čuvena bicilistička trka Tur de Frans a ove godine Jorkšir je organizovao svoju biciklističku trku koja je po broju učesnika postala druga na svetu, odmah posle francuske.

Na okruglom stolu, održanom na sajmu, posvećenom Srbiji, ambasador Pribićević je govorio o prednostima ulaganja u poljoprivredu Srbije i mogućnostima za saradnju između Srbije i jorkširske regije.

Predstavnik UK TI, britanske organizacije za trgovinu i investicije, Noblet je rekao da je Beograd kapija za ulazak u taj deo Evrope i da očekuje da britanske kompanije budu mnogo aktivnije nego do sada.

Direktor firme Wenslydale koja se bavi proizvodnjom sira govorio o pozitivnim iskustvima koja ta firma ima u Srbiji u kojoj je prisutna već nekoliko godina. Učesnici okruglog stola su se najviše interesovali da kupe voće i povrće iz Srbije i mogućnostima da izvezu svoj sir, keks, pivo i plodove mora u Srbiju. Skup pozdravio i direktor sajma Čarls Mils.

U organizaciji UKTI i Britansko - Srpske poslovne mreže delegacija jorkširskih privrednika posetiće Srbiju od 29 septembra do 3 oktobra i upoznati se za mogućnostima za dalju saradnju.

Izvor: Blic

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30