Stoka Stoka Olivera

Bil Gejts podržava istraživačke projekte u poljoprivredi u Edinburgu Истакнут

Аутор  jan 29, 2018

"Najsavremeniji" istraživački projekat u poljoprivredi u Edinburgu podržao je osnivač Majkrosofta Bil Gejts.
Gospodin Gejts se pridružio Sekretaru međunarodnog razvoja Peni Mordaunt na događaju na Univerzitetu u Edinburgu.


Fondacija Bil i Melinda Gejts obezbeđuje finansiranje od 40 miliona dolara za istraživanje poboljšanja zdravlja stoke.
Gejts je rekao za BiBiSi da se u Škotskoj odvija "puno dobrog rada".


Finansiranje fondacije GALVmed (Globalna alijansa za veterinarske lekove za životinje) za edinburšku humanitarnu pomoć ima za cilj da pomogne da se vakcinama, lekovima i dijagnostici pristupe milionima najsiromašnijih poljoprivrednih proizvođača.

Bil Gejtsu Edinburgu


Gospodin Gejts je otputovao u glavni grad Škotske nakon što je prisustvovao godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.
Cilj istraživanja je poboljšanje zdravlja stoke u afričkim zemljama.


Rekao je za BiBiSi Glen Kampel razlog zbog kog je odlučio da investira u posao koji se odvija u Edinburgu.
"Ovde postoji razumevanje na svetskom nivou, kako za oboljenja životinja tako i kako ga možemo tretirati, i kako unapređujemo genetiku, na primer istu vrstu mleka ili jaja koji imamo u Velikoj Britaniji"
"Kada bismo to postigli i u Africi, bilo bi revolucionarno. Kokoške u Africi obično leže nekoliko jaja, ali ako im date prave uslove za razmnožavanje, možete dobiti od 10 do 12. Takođe, u mleku, razlika je još veća. Količina gotovine koju domaćinstvo može zaraditi, količina dodatnih proteina za poboljšanje svoje dete - ovo je veoma važno za siromašne porodice u Africi."

Upitan o važnosti međunarodne pomoći i kako se to slaže sa politikom "Prve američke politike" predsednika Trampa, g. Gejts je rekao: "Nijedna zemlja nije ostrvo.''


"U smislu da bolesti životinja, ljudska bolest, problemi uzrokovani nestabilnošću, ekonomskom štetom ili izbeglicama - to je jedan svet i svi moramo razmišljati kako koristimo najbolju nauku, kako koristimo tu činjenicu da kao ljudi stvarno brinemo o pomoći drugim ljudima, kako dovodimo privatni sektor u to. "


Dodao je: "SAD su i dalje najveći donator pomoći na svetu i ja sam sasvim siguran da će se nastaviti jer odluka nije samo predsednik, nego je i Kongres SAD-a koji je vrlo posvećen ključnim programima".


Na pitanje o mogućem uticaju Bregzita na naučno istraživanje u Britaniji, g. Gejts je rekao: "Britanska istraživanja su neverovatna. Naša fondacija finansira najbolje naučnike u svetu i imamo preko milijardu dolara koliko smo uložili u Veliku Britaniju, jer tamo je najveća ekspertiza.''


"Ne možemo predvideti kako će saradnja sa ostatkom Evrope funkcionisati. Nadamo se da će i dalje biti jaka, ali siguran sam da će nauka u Velikoj Britaniji ostati na čelu."


Sekretar za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, Morda Mordaunt, rekla je: "Ovo transformisano UK istraživanje ne samo da će zaustaviti bolesti koje uništavaju života afričkih farmera, već će pomoći i kontroli stoke na britanskim farmama."


Univerzitetski profesor na univerzitetu u Edinburgu, gospodin Timothi O'Šea, rekao je: "Pored istraživanja svetske klase, naša Globalna akademija za poljoprivredu i sigurnost hrane će budućim liderima opremiti znanja i stručnost za rešavanje ovog izazova i zaštititi budućnost svetskih prehrambenih proizvoda za generacije koje dolaze. "

Dok je u Edinburgu, ministar Velike Britanije objavio je i planove za razvoj Centra za genetiku i zdravlje stoke u tropskoj oblasti, koja se nalazi u Edinburgu i Nairobiju.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јануар 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31