Ilustracija: Proizvodi na rafovima Ilustracija: Proizvodi na rafovima Goran Djakovic

Rasim Ljaljić pozva dobavljače Merkatora da se jave ako imaju problem sa ovom kompanijom Истакнут

Аутор  mar 23, 2017

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim direktorom „Merkator S“, Aleksandrom Seratlićem, koji ga je upoznao sa svim detaljima poslovanja ove kompanije u Srbiji.
Seratlić je tom prilikom istakao da je poslovanje „Merkator S“, koji je deo „Agrokor koncerna“, stabilno, kao i da ova kompanija u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi, kao i prema zaposlenima.
Kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, Seratlić je rekao da se poštuju svi ugovori i dogovori sa njima, a da se posebno vodi računa o malim dobavljačima kojih je 490 od ukupno 660, sa koliko sarađuje „Merkator S“. On je dodao i da je većina artikala, koji se prodaju u objektima ove kompanije, proizvedena u Srbiji.


Potptpredsednik Vlade Ljajić rekao je tom prilikom da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija očekuje poštovanjnje svih obaveza prema zaposlenima, kao i prema dobavljačima sa kojima posluje „Merkator S“.
On je pozvao sve dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju sa kompanijom „Merkator S“ da se jave nadležnim službama u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će zajedno sa stručnim timovima pomenute kompanije raditi na pronalaženju rešenja za eventualne probleme.


Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i generalni direktor „Merkator S“ Aleksandar Seratlić biće na čelu timova koji će se sastajati jednom nedeljno u cilju razmene informacija, praćenja dalje situacije i rešavanja potencijalnih izazova.
Ljajić će narednih dana održati odvojene sastanke i sa rukovodiocima kompanija „Dijamant“ i „Frikom“, koje takođe posluju u sklopu „Agrokor koncerna“.
Kompanija „Merkator S“ zapošljava 9.000 radnika od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama „Agrokor koncerna“ u Srbiji.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29