Ilustracija sa sajta Ministarstva zaštite životne sredine Ilustracija sa sajta Ministarstva zaštite životne sredine Goran Đaković

Smejurija: U Ministarstvu zaštite životne sredine nemaju dokumenta o temama koje Goran Trivan - njihov ministar javno priča!!! Истакнут

Аутор  okt 24, 2017

Povodom Vašeg zahteva od 6. oktobra 2017. godine, kojim ste, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja tražili da Vam se dostave odgovori na pitanja koja ste mejlom 2. oktobra 2017. godine uputili press službi Ministarstva za zaštitu životne sredine, obaveštavamo Vas sledeće:

Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja („Službeni glasnik RS”, br. 120/04, 54/07, 104/09 i 36/10), propisuje da je informacija od javnog značaja, informacija kojom raspolaže organ javne vlasti, nastala u radu ili u vezi sa radom organa javne vlasti, sadržana u određenom dokumentu, a odnosi se na sve ono o čemu javnost ima opravdan interes da zna.

U smislu istog zakona da bi se neka informacija smatrala informacijom od javnog značaja kojom raspolaže organ javne vlasti, bitno je da se ona nalazi u dokumentu pri čemu nije bitan nosač informacije (papir, traka, film, elektronski mediji i sl.) na kome se nalazi dokument koji sadrži informaciju.

Na osnovu navedenog a vezano za Vaša pitanja, i to:

,, 1. Koji su prioriteti u narednom periodu ministarstva koje vodi?

Šta je urađeno od kada ste preuzeli dužnost ministra? Ko su družavni sekretari i da li je završena sistematizacija radnih mesta?
Primili ste brojne strane ambasadore, šta su najviše želeli da znaju?
Koliko ministarstvo sada ima zaposlenih i da li je to dovoljno?
Zašto je ste u intervju Večernjim novostima izjavli da niste sigurni u kavlitet proizvoda u Srbiji, na osnovu čega to tvrdite? Da li građani mogu da budu sigurni u institucije ili ne možete da im garantujete bezbednost hrane?
Citiram:

"Zbog toga imamo nekvalitetno zemljište, što utiče na kvalitet hrane. Ja nisam srećan zbog kvaliteta onoga što znam da jedemo. Nije za paniku, ali to je važno pitanje. Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u oganizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema", rekao je Trivan.

Naše pitanje je na osnovu kojih podataka je izneta ova tvrdnja i da li ste upoznati da u Srbiji postoji Zakon o zemljištu, Da li takav akt postoji recimo u Nemačkoj ili nekoj drugoj članici EU poput Austrije, Španije, Holandije i gde je Srbija u odnosu na te države?

Zbog čega mislite da je poljoprivreda najveći zagađivač? Da li je o tome razgovarali sa svojim prethodnikom i sadašnjim ministrom poljoprivrede gospodinom Branislavom Nedimovićem?
Šta je preduzeto tim povodom?
Da li mislite da ste ovakvim izjavama naštetili ugledu domaćih proizvođača takvom i da li ostajete pri istoj? Da li je Ruska Federacija možda zbog ovoga pokrenula pitanje kvaliteta proizvoda koje uvozi iz Srbije o čemu se pisalo prethodnih dana.
Citiram: Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u organizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema - pojasnio je on.
Na osnovu kojih istrazivanja ste izneli ovo uverenje i na koje konkretnu proizvode mislite, da li su oni domaci ili strani? Molim pojasnite na sta ste konkretno mislili? Koji proizvodi izazivaju sterilitet?”

u prilogu dostavljamo dokumenta koja sadrže informacije tražene pitanjima –

pod rednim brojem 2. u delu koji se odnosi na imenovanje državnih sekretara

– Rešenje Vlade o postavljenju državnog sekretara Ivana Karića 24 Broj: 119-9766/2017 od 6. oktobra 2017. godine i

– Rešenje Vlade o postavljenju državnog sekretara dr Branislava Blažića 24 Broj: 119-9767/2017 od 6. oktobra 2017. godine.

Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu zaštite životne sredine Vlada je usvojila na sednici održanoj 22.09.2017. godine, a stupio je na snagu 10.10.2017. godine.

Navedenim pravilnikom je sistematizovano 400 radnih mesta sa ukupno 529 izvršilaca.

Ovo ministarstvo ne poseduje dokumenta koja sadrže informacije tražene ostalim pitanjima iz Vašeg zahteva.

Последњи пут измењено utorak, 24 oktobar 2017 12:18

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31