Ilustracija: Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan Ilustracija: Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan Milica Lukić

Novi prioriteti u Ministarstvu Истакнут

Аутор  sep 22, 2017

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je 5. konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA), koja se održava na Srebrnom jezeru. Ministar Trivan je naglasio da će upravo jedan od najvažnijih prioriteta novoformiranog ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji, i da je saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog značaja.

„Komunalna preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom i preradom otpada imaće punu podršku Ministarstv,a u podizanju znanja o savremenim tehnologijama prerade otpada na viši nivo, kao i pomoć u rešavanju svakodnevnih problema, sa kojima se susreću u svom poslovanju“, rekao je ministar Trivan, i dodao da će Ministarstvo na čijem je čelu izgraditi čvršće i tešnje veze sa komunalnim preduzećima i Nacionalnom asocijacijom čistoća Srbije.

„Srbija u narednom periodu mora značajno da unapredi oblast upravljanja otpadom, i na ostvarivanju tog cilja, Ministarstvo će zajedničkim snagama raditi sa Nacionalnom asocijacijom i preduzećima koja posluju u ovoj oblasti. Svi zajedno moramo podići svest naših građana o značaju zdrave životne sredine“, istakao je ministar Trivan.

Konferencija je okupila veliki broj predstavnika komunalnih preduzeća iz naše zemlje, koja se bave održavanjem higijene i uklanjanjem otpada.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31