Одштампајте ову страницу
Goran Đaković, Predsednik AGROPRESS-a Goran Đaković, Predsednik AGROPRESS-a Milica Lukić

Goran Đaković na konferenciji i referendumu u Švajcarskoj Истакнут

Аутор  sep 20, 2017

Predsednik AGROPRESS-a Goran Đaković boraviće u trodnevnoj poseti Švajcarskoj Konfederaciji gde će sa kolegama iz svih krajeva sveta učestvovati u radu konferencije o bezbednosti hrane, održivom razvoju i slobodnoj trgovini. Kolega Đaković će ovom prilikom posetiti i birališta u okolini Lucerna gde će se građani Švajcarske izjašnjavati na referendumu o tome da li žele da se pitanje bezbednosti hrane uvrsti u Ustav države. Ministarstvo poljoprivrede Švajcarske pozvalo je građane da podrže ovaj stav i da se prihvati predlog. Novinari iz 50 zemalja posetiće i specijalni rezervat prirode u Alpima koji je pod zaštitom UNECO i prisustvovati godišnjem Entlebucher Alpabfahrt spustu niz Alpe.

U izjavi za AGROPRESS-ov sajt kolega Đaković je rekao da je počastvovan pozivom švajcarskih kolega da učestvuje u ovako značajnom događaju i dodao: „Budućnost poljoprivrede zavisi od toga kako mi danas koristimo resurse koji nisu naši, već su nam dati na korišćenje. Naše je da ih koristimo da bi smo se prehranili i da ih ostavimo pokolenjima. Ako imamo aspekt bezbednosti hrane u vidu, onda zaista treba da ramislimo u kom se to pravcu krećemo i da li smo na putu da rešavamo probleme, ili da pravimo još veće i teže neprilike čije posledice možemo trpeti dugi vremenski period, a možda i za sva vrema“.

 

Ilustzracija: Kanton Lucern, domaćin novinarima iz celog sveta

Tokom posete Goran Đaković posetiće i nekoliko farmera kao i čuvnog švajcarskogh proizvođača sira EMMI. Za vreme boravka novinari i stručnjaci ragovaraće o glavnim izazovima za proizvodnju hrane o resursima prirode i bezbednosti proizvodnje. Detaljnije na našem sajtu i u Agrbiznis magazinu za oktobar.

Pokrovitelj događaja je IFAJ, Svetska federacija novinara koji prate poljoprivredu.

Последњи пут измењено sreda, 20 septembar 2017 19:00