Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina Milica Lukić

Ministar Trivan: Moguće inostrane investicije Истакнут

Аутор  avg 08, 2017

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, započinje višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). U Vašingtonu i državi Merilend vodiće niz razgovora o mogućnostima za ulaganja američkih kompanija u oblast životne sredine u Srbiji.

Na poziv države Merilend i Srpsko-američkog poslovnog saveta, ministar Trivan govoriće sutra i na konferenciji posvećenoj Srbiji, gde će brojnim kompanijama predstaviti potencijale za investicije u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine i prirode, prerade voda i otpada, i slično.

„U fokusu ovih razgovora, kao i skupa u Merilendu, biće investiranje pre svega u preradu otpadnih voda, preradu komunalnog otpada, u remedijaciju zemljišta. To su važne teme za Srbiju, kako zbog transfera modernih i čistih tehnologija, tako i zbog potrebe da Srbija najpre rešava ova pitanja“, izjavio je ministar Trivan pred početak posete SAD-u.

On je naglasio da je država Merilend jedna od najnaprednijih država u SAD-u, ne samo u pogledu zaštite životne sredine, nego i zaštite prirode, te da od nje možemo preuzeti i dobra iskustva u upravljanju zaštićenim prirodnim područjima.

Ova poseta ministra Trivana rezultat je razgovora koje je vodio pre nekoliko meseci tokom prethodnog boravaka u SAD-u, kada su brojne američke kompanije, posebno one u Merilendu, iskazale ozbiljno interesovanje za ulaganja u Srbiju.

Inače, država Merilend je jedna od najrazvijenijih i nabogatijih država u SAD-u, i poznata je po brojnim kompanijama, koje posluju u sektoru zaštite životne sredine, koristeći nove i čiste tehnologije.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30