Potpisivanje memoranduma: Stefan Laport predsednik Italijanske Agencije i  direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović Potpisivanje memoranduma: Stefan Laport predsednik Italijanske Agencije i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović

Zajedničkom saradnjom Srbije i Italije do bolje životne sredine Истакнут

Аутор  maj 28, 2019

 

Danas je u Rimu potpisan Memorandum o saradnji Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Agencije za životnu sredinu Republike Italije, kojim je definisana zajednička platforma za nastup kod međunarodnih institucija. Memorandum su potpisali direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović i Stefan Laport predsednik Italijanske Agencije.

„Agencija za zaštitu životne sredine je prva agencija iz jugoistočne Evrope sa kojom je potpisan memorandum ove vrste, što mnogo govori o ugledu i položaju naše Agencije u stručnoj javnosti. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama, saradnjom i projektima na kojima budemo radili stvoriti preduslove za bolju životnu sredinu“, rekao je tom prilikom Filip Radović direktor Agencije za zaštitu životne sredine.

U potpisanom Memorandumu definisani su koraci buduće saradnje, pre svega konkretne projekte koji će se sporvoditi u oblasti kontaminiranih lokacija, sporovođenja i usklađivanja evropske regulative u monitoringu voda, odnosno izmena regulativa, kao i jačanje kapaciteta.
Agencija za zaštitu životne sredine Republike Italije spada u jednu od svetski priznatih institucija, koja broji oko 11.000 zaposlenih.

 

Izvor: Agrobiznis magazin

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30