Ilustracija: detalj iz pčelinjaka Željka Pavlovića iz Lazarevca Ilustracija: detalj iz pčelinjaka Željka Pavlovića iz Lazarevca Milica Lukić

Blizu milion dinara za promociju Srbije za domaćina Apimondije Истакнут

Аутор  avg 21, 2017

Ako bi naša zemlja dobila kandidaturu za domaćina svetskog pčelarskog kongresa, to bi preporodilo domaće pčelarstvo, smatraju u SPOS.

Javnosti je već poznato da je SPOS podneo kandidaturu, za domaćina Kongresa Svetske pčelarske federacije Apimondija, u Beogradu, 2021. godine. Kandidaturu je, kako prenosi sajt SPOS, podržala predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, i ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović.

Ministarstvo poljoprivrede je svojevremeno raspisalo Konkurs, za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede, i ruralnog razvoja, a koji su od javnog interesa u 2017. godini, a Odlukom o izboru projekata, SPOS-ov projekata kandidature Srbije za domaćina svetskog kongresa pčelarstva "Apimondija" podržan sa 992.000 dinara.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović će i lično prisustvovati prezentaciji SPOS-a i Srbije koja će biti održana u Istanbulu 3. oktobra 2017. godine na Generalnoj skupštini Apimondije, kada će se i glasati za domaćina Kongresa Apimondije 2021. godine. 

Ova sredstva omogućiće da se, zajedno sa sredstvima Kongresnog biroa Srbije i SPOS-a, dostojno pokriju svi troškove i koje kandidatura podrazumeva, i Srbija i SPOS predstave na pravi način u Istanbulu na Kongresu Apimondije, sa nadom da će delegati pčelarskih saveza svih zemalja sveta, prepoznati sve prednosti koje Srbija ima, za organizaciju svetskog Kongresa pčelarstva!

U SPOS-u procenjuju, da bi dobijanje domaćinstva ovog Kongresa, preporodilo srpsko pčelarstvo, u privrednom, i marketinškom smislu. Ako se čak i ne uspe u tome, kako zaključuju, kompletna prezentacija Srbije koju SPOS sprovodi, svakako će izuzetno doprineti daljoj promociji srpskog pčelarstva, koje već ima značajnu reputaciju u svetu koje je steklo poslednjih godina, a sada će ta reputacija biti značajno poboljšana.

Izvor: www.agrosmart.net

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31