Одштампајте ову страницу
Detalj sa sajma AGRITECH Tel Aviv 2018. Detalj sa sajma AGRITECH Tel Aviv 2018. Goran Đaković

Agrobiznis magazin na sajmu inovacija u Izraelu Истакнут

Аутор  maj 09, 2018

U Izraelu se od 8. do 10. maja održava 20. po redu sajam inovacija u poljoprivredi AGRITECH koji se odžava svake treće godine., dakle sledeći je 2021. godine. Prvi put na ovaj sajam organizovano su došli poljoprivrednici iz Srbije i to pobednici nagradnog konkursa INTESA FARMER koji organizuje i finansira BANCA INTESA. Oni su već prvog dana sajma uvideli da Izrael, uprkos surovim uslovima, uspeva da ne samo prati tred razvoja u poljoprivredi već  i da u brojnim oblastima diktira tempo. Koliko je ovde navodnjavanje razvijeno i koliko se dugo radi na ovim projektima govori i podatak da je njihova vodeća kompanija u proizvodnji opreme ove godine obeležila 80 godina postojanja i rada na istraživanjima u sektoru navodnjavanja.

Foto galrija: https://www.facebook.com/pg/agrobiznismagazinsrbija/photos/?tab=album&album_id=1001803836639918

Naši domaćini bili su oduševljeni i činjenicom koliko stranaca dolazi na ovaj sajam. Na sve strane mogli su se videti indijci, kinezi, japanci, grci i mnogi drugi narodi. Svi su došli da vide šta je to novo u poljoprivredi. Između ostalog imali smo prilike da vidimo kako se bore protiv poleganja rasada, insekata i to uz biloške mere borbe, dakle po principima organske poljoprivrede.

O svemu više u Agrobiznis magazinu za jun 2018. godine i na našoij stranici na faceboku-u dok će grupa danas nastaviti svoju posetu Izralu odlaskom u Jerusalim.

Последњи пут измењено sreda, 09 maj 2018 05:57