Direktor USAID Projekta konkurentnosti Aleksandar Pavlović Direktor USAID Projekta konkurentnosti Aleksandar Pavlović Goran Đaković

Konkurs do kraja marta za projekte koje finansira USAID Истакнут

Аутор  mar 02, 2018

USAID Projekat za konkurentnu privredu je pokrenuo novi koncept  podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative  je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima. Ovo unapređenje će se ostvariti razvojem jedinstvenog biznis modela po uzoru na akceleratore čijom primenom će se podržati  preduzeća i početnici u ovom sektoru. Četiri biznis akceleratora  – Impact Hub, Nova Iskra, Desing Taste Center i Business Innovation Programs – odabrana su kao ključni partneri ove aktivnosti.

Preduzetnicima u prehrambenoj industriji, sa idejama  za inovativne proizvode, potrebna je podrška u razvoju proizvoda visoke vrednosti koji će biti u skladu sa trendovima na tržištu i potrebama potrošača. Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, četiri akceleratora će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje“, rekao je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Šesnaest  proizvođača hrane će dobiti direktnu tehničku podršku akceleratora  kroz unapređenje tehnologije, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketing, kako bi razvili bolje dizajnirane i inovativne proizvode i povećali prodaju i izvoz. Mala i srednja preduzeća, početnici, preduzetnici i asocijacije,  treba da pošalju svoje prijave do 1. aprila. Detaljne informacije o proceduri i kriterijumima prijavljivanja nalaze se na veb-sajtovima akceleratora. 

 „Verujemo da su inovativni poslovni modeli i rešenja ključni za jačanje industrije prerade hrane i povećanje konkurentnosti i profitabilnosti. Pozivamo sve zainteresovane preduzetnike i preduzeća iz prehrambene industrije da se prijave za ovaj inovativni program“, rekla je Marija Simić, menadžer projekta u Business Innovation Programs.

 

Najnovija vest o organskoj poljoprivredi i kako do 500.000 dinara podrške je na linku: https://www.youtube.com/watch?v=yofZPK3qwCE 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31