Чланци поређани по датуму: utorak, 09 oktobar 2018 - AGROPRESS - Udruženje novinara za poljoprivredu

D.R. GILBERT CENTAR GROUP I CONSULTING DK UZ PODRŠKU SLOVENAČKOG POSLOVNOG KLUBA

Novi strateški pogledi na poslovanje i prodaju (Kako efikasno voditi prodajne timove, unaprediti poslovanje i ostvariti odlične rezultate u trenutnim okolnostima)
Skup poslovnih ljudi iz celog regiona i svih grana privrede


6 autentičnih seminara u 6 država Ex Yu prostora


2 iskusna trenera, 2 vrhunska prodavca i menadžera, sve kompatibilne strategije iz ugla ženske i muške prodaje i liderstva, na hiljade biznis klijenata, više od 150.000 polaznika obuka, mnogo dobre energije...dva gostujuća predavača sa velikim iskustvom, sa velikim brojem priča iz vlastitog iskustva o uspehu u prodaji, liderstvu i preduzetništvu.
Nakon Sarajeva, Zagreba, Skoplja, Podgorice i Ljubljane 
BEOGRAD, 01.11.2018. hotel Crowne Plaza


D.R. Gilbert – Dragiša Ristovski - Autor 14 knjiga meĎu kojima su i best seller-i, trener poslovnih veština sa preko 15 godina iskustva, održao više od 2.500 treninga, seminara i predavanja u svim zemljama Ex Yugoslavije na kojima je učestvovalo nešto više od 80.000 polaznika. Do sada su na njegoviseminarima prisustvovali predstavnici iz više od 2.000 kompanija. Osnivač i Vlasnik D.R. Gilbert centar Group-a, Akademije komercijalne komunikacije, Akademije menadžerskih veština, HR professional solution i D.R. Gilbert Books-a. Više ... http://www.drgilbert-centar.com/gilbert-tim/dragisa-ristovski-d-r-gilbert/
Dragica Korenjak – poseduje 30-godišnje radno iskustvo u području marketinga i menadžmenta. Kroz njene seminare i radionice posvećene tehnikama prodaje i upravljanju prodajnim mrežama prošlo je više od 20.000 polaznika. Predsednik je slovenskog Udruženja agencija za zastupanje u osiguranju GIZ i meĎunarodna ambasadorka i savetnica u razvoju BIG U akademije. Autor je knjige Communication science in network marketing i tajna uspjeha u izravnoj prodaji, prodano preko 1000
knjiga. Stručni je savetnik za prodajne mreže u osiguranju, sa 20 godina izkustva i stručnjak za network marketing. Više ... http://www.dkorenjak.eu/hr/o-meni
Gostujući predavači:
Prof. Dr Dragan BuĎevac - Ph.D., MSc, B.Civ.Eng, Profesor na GraĎevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 10 godina je radio kao tehnički direktor i izvršni direktor „Delta Investa“, član "Delta Holdinga"; investicioni project manager "Zepter International" i "Pink International" kompanija. Član je upravnog odbora "Medifarm Engineering", kompanije "Metal", "Ratko Mitrovic“. Aktivni član upravnog odbora "Masinoprojekt KOPRING" .2006. godine je dobio nagradu za najbolji enterijer sa tehničkim inovacijama „Delta sport“ zgrade. Vlasnik i direktor firme DB Design & Construction. Više... http://www.draganbudjevac.com/rs/
Branka Pudrlja Durbaba – Senior director Prodaje i Korisničkog servisa, Vip mobile Svoju profesionalnu karijeru je započela 1999. Godine u kompaniji Vipnet d.o.o. Hrvatska u sektoru Korisničkog servisa, a potom prelazi u sektor Prodaje. Napredujući u firmi 2015. godine postaje direktor Korisničkog servisa nove organizacione jedinice ,,Srbija i Slovenija” u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Od 2016. godine preuzima funkciju senior direktora Prodaje i Korisničkog servisa kompanije Vip mobile, a početkom 2018. godine Branka je postala i predsednik sekcije “Digitalizacija” u okviru Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji. Više... https://www.vipmobile.rs/o_vipu/o_nama/menadzment

Објављено у Agroekonomija

Kako pripremiti zasade za predstojeći zimski period, koje mere preduzeti kako bi se smanjile posledice mraza, ali i kako iskoristiti podsticajna sredstva i subvencije koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede za razne oblasti poljoprivredne proizvodnje, samo su neke od tema koje su mogli čuti poljoprivrednici prokupačke opštine na predavanjima koje organizuje Poljoprivredna stručna služba.

Iz službe naglašavaju da su naišli na veliko interesovanje žitelja, a do sada su predavanja organizovana, ili će u narednom period biti, u Džigolju, Velikoj Plani, Donjoj i Gornjoj Stražavi, Beloljinu, Gornjoj i Donjoj Bresnici, Bacu, Jovinim livadama, Bulatovcu i drugim prokupačkim selima.

"Osim u prokupačkoj, predavanja ćemo obaviti i u ostalim opštinama Topličkog okruga. Organizuju se u seoskim mesnim zajednicama i zadovoljni smo odzivom", kaže savetodavac Dejan Tonić.

Osim pomenutih tema, Tonić ističe da su poljoprivrednici mogli da čuju i korisne savete iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, ratarstva i stočarstva. Ideja je, kaže, da im se približe nove tehnologije i dostignuća u oblasti poljoprivrede kako bi se nova saznanja primenila u praksi, a i stvorili ekonomski isplatljivu proizvodnju.

Izvor:https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Obuke-za-prokupacke-poljoprivrednike-o-zastiti-zasada-u-zimskom-periodu.sr.html

Објављено у Ratarstvo i povrtarstvo

U Sportskoj hali u Vranju prethodnog vikenda održan je Drugi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana. Predstavilo se 70 izlagača iz Srbije, Makedonije, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Turske...

Ovu privrednu manifestaciju je otvorio državni sekretar u Ministarstvu privrede Velimir Stanojević koji je rekao da su pčelari kao organizacija neprikosnoveni kada je poljoprivreda u pitanju i naveo da oni mogu služiti kao primer ostalim granskim udruženjima.

"Pčelari najviše napreduju tamo gde imaju pomoć lokalnih organizacija i lokalne samouprave bez čije podrške taj efekat ne bi bio isti. Prošle godine smo imali 14.000 zahteva za subvencije po košnici, a ove samo do sada oko 15.000, što znači da je za oko godinu dana ta pčelarska porodica za oko 1.000 članova veća“, rekao je Stanojević.

U ime domaćina govorio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je istakao da Vranje, osim po bogatom kulturnom nasleđu, pesmi, igri i tradiciji, polako postaje prepoznatljivo i po Sajmu pčelarstva. On je dodao da je namera lokalne samouprave da ovaj sajam bude najbolji u regionu.

„Potrudili smo se da ovaj sajam ne bude samo prodajno-izložbenog, već i edukativnog karaktera, da pčelari imaju priliku da uporede svoja znanja i dostignuća sa onima koja postoje u svetu“, rekao je dr Milenković i dodao da je znanje jako onoliko koliko se nadograđuje.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i izrazio očekivanje da će sajam u Vranju prevazići lokalne i regionalne okvire s obzirom na veliki odziv izlagača i posetilaca. Brojnim posetiocima predstavljeni su prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaji.

 Svoje proizvode, bagremov, livadski i med od uljane repice izložio je pčelar Zlatomir Tomić iz Jarkovca kod Zrenjanina koji kaže da ovaj proizvod treba isključivo kupovati od pčelara, a ne preprodavaca i napominje da za razliku od veštačkog prirodni med kristališe.

U okviru sajma održana je tribina o načinu rada pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS „Naš med“. Priređeno je i predavanje američkog istraživača i molekularnog biologa Mišel L. Smita. Organizator Sajma, koji je bio izuzetno posećen, je Savez pčelarskih organizacija Srbije, uz podršku Grada Vranja i Turističke organizacije Vranje, u saradnji sa Društvom pčelara „Matica“ iz Vranja.

 

Izvor: https://jugpress.com/u-vranju-odrzan-pcelarski-sajam-jugoistocnog-balkana/ 

 

 

Објављено у Pčelarstvo
  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Октобар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31