Etno selo BABINA REKA Etno selo BABINA REKA Goran Đaković

Етно село – Бабина река Istaknut

Napisala  мар 04, 2016

Етно село Бабина река налази се на површини од једног хектара у лазаревачкој општини у селу Трбушница између Лазаревца (12км) и Аранђеловца (20км). Грађено је у последњих 10 година, а са радом је почело јуна 2010. Смештено је на самом крају села, изоловано природом од свега урбаног. Имање Живковића изоловано је дубоком природом од свега урбаног. Окружују га брда,планине потоци, река , шуме , а на само 50 метара од објеката за одмор налази се језеро. Природа у пуном свом богатству.  Језеро на коме можете пецати, уживати у шетњама поред њега или, из прелепог ресторана, одмарати посматрајући одсјај на његовој површини... Поред језера протиче поток у народу познат као БАБИНА РЕКА, по коме је овај комплекс и добио име..

Ресторан капацитета 130 места је урађен тако да где год да седнете ваш поглед на околину ће бити очаравајући. Са једне стране можете посматрати језеро и шуму, а с друге ваше уживање употпуниће јединствено двориште са каменим  подзидама, дрвеним скулптурама и фонтанама које претачући воду уливају мир и задовољство свијим шумом и жубором. Унутрашњост ресторана је јединствена, пријатног амбијента и поседује отворено ложиште које му у хладним данима даје посебно пријатну атмосферу.

Ресторан галерија је капацитета 30 места. Има камин и испуњен је уметничким сликама са мотивима шумадије и  фотографијама старих кућа Србије. Њихов аутор је Славиша Живковић који је и власник овог јединственог по архтектури  етно села у коме се јасно осећа спој градитељства и уметности.

У склопу комплекса је уређена башта са фонтанама и природним хладом капацитета преко 200 места,

бина за културноуметнички програм, паркинг и сувенирница, а започет је и велики завичајни музеј.

Веома богат јеловник прилагођен је оваквом амбијенту, па тако можете пробати разне специјалитете

од пилетине, свињетине, јунетине и рибе, као и јела са роштиља. Овде је могуће осетити потпуни мир и тишину коју ретко где и када данашњи човек може доживети. Изузетна атмосфера за опуштање и концентрацију, инспирацију и одмор. Можете се релаксирати простим уживањем у природи, брањем печурака којих  има у изобиљу, риболовом, шетњом или можете одиграти партију кошарке, малог фудбала или стоног тениса. На летњој врућини можете се опустити у мини базену који се налази у самом дворишту. Свако годишње доба носи са собом посебан доживљај Бабине Реке у домаћинству Живковића. Бајковит крај који мами поезију из сваке људске душе. Одавде се не може се отићи равнодушан. Понесени утисци су увек различити. Прочитајте их и сами у КЊИЗИ УТИСАКА гостију Бабине реке међу којима су и неки од еминентих личности наше земље.

http://www.etnoselobabinareka.com/

065/ 80 28 557

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Календар

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30